2017-10-21 Hýľov

21.10.2017 09:00

V sobotu 21.10. si dáme dvojfázový tréning :) . Ráno o 09:00 sa stretneme za obcou Hýľov a v noci skúsenejšie psy potrénujú v mestskom prostredí o 23:00 za Hornbachom.

 

Kto sa pridá? :)

Viac info na facebooku

 

[Po tréningu]

Vďaka všetkým za parádny sobotňajší tréning :) . Po dlhšej dobe sme mohli vyraziť aj na miesta, kde nie je možné parkovať v tieni a využili sme lúky za obcou Hýľov.

S Fairou skúšame novú metódu na jej ukľudnenie pred štartom stopy, kedy musí ostať v ľahu, až kým sa neupokojí. Na prvom cvičení ešte nechápala, čo od nej chceme a neustále sa pokúšala vyraziť na stopu. Keď už ako-tak bola pokojná, vyrazili sme na relatívne čerstvú stopu v čistom prostredí, ktorú zvládla bez problémov.

S Alinkou sme využili prostredie s množstvom myšacích a iných dier, ktoré Alinku dokážu vyrušiť. Stopa bola našlapaná tak, aby tam bolo viacero zmien smerov (oblúčiky) a aj keď zopár myší ju vyrušilo, dokázala sa po upozornení vrátiť do práce a dokončiť stopu. Marika odviedla dobrú prácu pri rozpoznaní vyrušení a následných korekciách :)

S Jackie sme sa zamerali na kríženie a následný double blind. Kríženie so psom sme zvládli dobre, no na ďalšom úseku stopa smerovala na miesto, kde pred tým boli srnky. Aj keď Jackie bola presne na stope, obávala som sa, že ide po srnkách a vrátila som ju 150m späť po stope. Jackie to však ustála, dokázala sa vybrať opäť správnym smerom (aj keď nie úplne presne) a na stopu sme sa napojili. Bola to pekná ukážka toho, prečo musíme zapojiť do našich tréningov viac double blind cvičení :)

Večerný tréning bol zameraný na mestské prostredie.

Stopa pre Fairu smerovala po tvrdom povrchu v miestach starého blšáku. Aj keď sme sa dostali až 80m od stopy, na videu je jasne vidno, že pes ani raz nedvihol hlavu zo zeme a neustále pracoval :) . Zatiaľ nerozumieme, aké všetky faktory spôsobili, že pes mohol pracovať aj tak ďaleko od stopy (na relatívne čerstvej stope), ale sme si istí, že naozaj pracoval a bez ovplyvňovania a samostatne stopu dokončil :)

Jackie rovnako dostala stopu po prevažne tvrdých povrchoch. Využili sme to, že v noci sme nemali veľa kontaminácie od okolochodiacich ľudí a stopa smerovala aj cez veľké parkovisko pri obchodnom centre. Na mieste, kde sa stopa stáčala do úplne otvoreného priestoru som sa rozhodla prejsť cez štvorprúdovku a skontrolovať druhú stranu, no tlačila som na psa, až si chytil niečo iné. Museli sme sa vrátiť a zvyšok stopy už sme zvládli bez väčších problémov.

Ešte raz vďaka všetkým za pomoc! :)

K9 Faira - mapa - čísté prostredie

K9 Alinka - mapa - čisté prostredie, myši

K9 Jackie - mapa - kríženie + double blind

K9 Faira - mapa - mestské prostredie

K9 Jackie - mapa - mestské prostredie