2017-08-12 Rákoš

12.08.2017 09:00

V sobotu 12.8. sa stretneme opäť na lúkach za obcou Rákoš. Keďže bude opäť veľmi horúco, budeme sa sústrediť na kratšie a technickejšie cvičenia :)

Dajte vedieť, kto sa chystá

 

Viac info na facebooku

 

[Po tréningu] Fotky na facebooku

Vďaka všetkým za parádny tréning! :) Síce trošku pofukoval vetrík, ale stále bolo dosť horúco. No trúfli sme si aj na kratšie stopy po slnku.

Alinka po pár týždňovej prestávke trénovala kríženie s vydráždením. Falošnú stopu zaregistrovala, no ignorovala ju a šla si za svojim kladačom :) . V druhom kole si precvičila kolíky, kedy úplne ignorovala všetkých falošných kladačov, ani sa na nich nepozrela a perfektne došla do konca stopy. :)

Faira štartovala v prvom kole na prešlapanej križovatke o rozlohe cca 30x30m. Správna stopa bola na úplnom začiatku tejto zapachovanej časti, takže Faira ju rýchlo prebehla a preňuchávala si celú túto oblasť. Mišo sám prišiel na to, ktorú časť vôbec nepreverili a po vrátení sa na začiatok už Faira bez problémov stopu chytila a sledovala náročnejším terénom až do konca :) . V druhom kole si precvičila rozlíšenie pachov do tvaru písmena V.

S Titom ešte stále trénujeme motivačky s vydráždením, no prekvapuje nás ako krásne ňuchá. Sám sa učí, že keď zíde zo stopy, musí zapojiť nos a vrátiť sa na ňu :). Nabudúce už by sme mohli skúsiť prvé štarty od pachovky bez vydráždenia a trošku dlhšie stopy s vydráždením :)

S Lunou tiež pokračujeme v motivačkách, no zapájame aj štarty bez vydráždenia. Tentokrát to nevyšlo úplne najlepšie, lebo Luna sa vybrala vlastnou cestou, no nakoniec si sama kladača dohľadala :) . Nabudúce preto skúsime poriadne zapachovať pomocou productive points štart, aby mala väčšiu motiváciu ísť po tom najsilnejšom pachu.

S Jackie pokračujeme v tréningu rozlíšenia pachov, kedy falošný pach je veľmi veľmi čerstvý oproti staršiemu správnemu. Opäť sme došli ku falošnému kladačovi (všetko známi ľudia), odmenu nedostala, tak sme sa vrátili na štart a skúsili to znova. Až na tretí pokus ignorovala falošnú stopu a šla správne. Dúfam, že čoskoro jej dôjde, že výhodnejšie je sledovať správny pach a nenechať sa vyrušovať :) . V druhom kole sme riešili rozlíšenie pachov do tvaru písmena V.

Ešte raz vďaka všetkým za pomoc na tréningu :)